10 consells per a iniciar-se en l’art del “Time-Lapse” >>

El recurs de la tècnica “Time-Lapse” ja porta molts anys entre nosaltres però es ara quan està gaudint d’una gran evolució, amb l’ajuda de les càmeres fotogràfiques digitals, en especial les d’òptica intercanviable.

Aquí teniu uns consells per iniciar-se o bé perfeccionar el vostre treball d’aquesta sorprenent forma de mostrar els canvis de la realitat.

1-    Planificar

És molt important comprovar l’horari de quan s’amaga i surt el sol, i sobretot l’orientació d’aquest respecte a nosaltres o a qualsevol altre element (la lluna, el mar,…)

2-    Equipament personal

És imprescindible anar ben preparat perquè pots passar-te moltes hores assegut a una pedra. Per això és important portar un bon equipament personal (aigua, menjar, roba de recanvi per a les diferents estacions de l’any, mòbil, alguna cosa per llegir…)

3-    Trípode

Necessitarem d’un trípode ben pesat i estàtic. Penseu que la càmera ha d’estar 1 o 2 hores en la mateixa posició, per tant, un lleuger balanceig d’aquest pot resultar en un vídeo molt inestable. Es pot donar més estabilitat i rigidesa amb elements com les pedres o una motxilla ben carregada.

4-    Enquadrar

Per aconseguir un bon treball, hem de pensar meticulosament en l’enquadrament que li volem donar. Per això, abans de començar a treballar, hem de visualitzar tot el terreny per trobar una localització amb interès. Si només pensem en el resultat del vídeo final, deixarem escapar aquells detalls que marquen la diferencia.

5-    Ajustos bàsics de la càmera

Tant el mode manual com el format RAW ens proporcionen un gran control sobre la nostra càmera i al mateix temps en la postproducció. Si utilitzem qualsevol automatisme de la càmera, aquesta intentarà corregir automàticament els canvis de llum, de brillantor, la temperatura de color,… Per això hem de realitzar el treball de manera manual.

6-    Live View

El Live View ens permet visualitzar la toma en temps real. És recomanable utilitzar constantment el Live View, ja que al enquadrar a través de la pantalla, el mirall estarà sempre aixecat i no molestarà quan accioni l’obturador, per evitar així possibles inestabilitats.

 7-    Bon enfoc

Hem de conèixer totalment la hiperfocal de la nostra òptica, ja que la majoria de plans són paisatges i no sempre és important enfocar l’infinit, sinó que de vegades el punt d’interès està en un objecte en primer pla.

8-    Escollir l’interval correcte

Potser es el punt més important a l’hora de realitzar un “Time-Lapse”. L’interval entre toma i toma es el que marca la velocitat final del nostre vídeo.

Si l’interval es més major, més ràpid es mouran els elements del quadre, i a l’inrevés. S’ha de tenir molt present la velocitat real a que es mouen els elements de l’escena, així doncs, adaptarem l’interval en funció de la seva velocitat.

 9-    Durada del Time-Lapse

En determinats casos, si que sabem la durada exacta de l’esdeveniment sobre el que volem treballar.

Però quan no coneixem la durada, o que potser no volem filmar tota l’escena, el més important es l’interval. Primer escollirem l’adequat per a l’escena i seleccionarem “infinit” o “zero” en el número de fotogrames.

Si vols tenir un bon Time Lapse, no dubtis en contactar amb Visual61.

Telf. 93 537 63 93
Mòbil. 628 791 121
E-mail. hola@visual61.com

Comments are closed.