Com afrontar una Crisi >>

Quan una empresa es troba a les Xarxes Socials pot patir una crisi de reputació. Avui dia les empreses centren els seus esforços en donar una servei imprecable a un preu molt ajustat.
S’ha de fidelitzar els clients i protegir-los sobre qualsevol comentari negatiu que pugui desencadenar una crisi de reputació a la xarxa.
Quan una crisi comença és important actuar de la manera correcta:

Valora la situació. És important estudiar la situació, quin és el problema i quina és la seva naturalesa per actuar adequadament. No tots els problemes son iguals i per tant requereixen solucions diferents.

Determina quina és l’arrel del problema. És important esbrinar quin és l’inici del problema i centrar-hi els esforços en ell. Si aconseguim actuar adequadament i amb celeritat sobre el focus inicial el problema es minimitzarà.

- Fes-te amb el control de la situació. És important actuar amb celeritat però sempre amb una estratègia clara i sòlida. És important demostrar seguretat i fermesa a cada pas però sempre amb humilitat i preocupació, és important no reactivar el problema.

Informa als afectats. Tota l’empresa ha de donar la mateixa versió dels fets, és bàsic per aconseguir solucionar una crisi de reputació que tothom tingui clara l’estratègia a seguir.
Per superar una crisi de reputació i intentar que no passi és primordial tenir una bona estratègia de comunicació on-line dirigida per un bon Social Media Manager.

Si estàs pensant a activar o reactivar les teves xarxes i comunicació on-line no dubtis en contactar amb Visual61.

Telf. 93 537 63 93
Mòbil. 628 791 121
E-mail. hola@visual61.com

Comments are closed.